Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Milion dětí se společně pomodlí za mír

Datum publikace12. 10. 2011, 16.30
TiskTisk

Děti z celého světa se v úterý 18. října spojí v 9. 00 hodin ke společné modlitbě za mír a pokoj ve světě.  Akce, kterou od roku 2005 pořádá Národní rada venezuelských katolíků, se každoročně zúčastní až milion dětí.

'Cílem této iniciativy je probudit u dětí povědomí o potřebě modlitby za mír v duši každého člověka, za mír v rodinách i po celém světě,' říká Kateřina Futerová z Katechetické sekce ČBK. Podle jejích slov není k účasti na tomto projektu nutno organizovat nějaká speciální setkání. Stačí se pomodlit modlitbu růžence na místě, kde se dotyčný právě nachází.  'Pokud se někdo chce stát dobrovolníkem nebo pomoci zorganizovat tuto akci, může jednoduše rozšiřovat tuto myšlenky mezi svými přáteli a známými,' dodává Kateřina Futerová.  

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou