Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na Velehradě se o víkendu sešli čeští a slovenští bohoslovci

Datum publikace11. 10. 2011, 16.13
TiskTisk

Na slavném moravském poutním místě se o víkendu 7. -10. října 2011 setkali bohoslovci z Čech, Moravy a Slovenska.

Velehrad: Bohoslovci z České a Slovenské republiky přijeli i se svými představenými na Velehrad už v pátek 7. října 2011. Ubytováni byli v rodinách v okolních farnostech. Sobotní program začal představením se šesti slovenských a dvou českých seminářů. Mši svatou ve velehradské bazilice pak sloužil pomocný královéhradecký biskup, Mons. Josef Kajnek pověřený ČBK pastorací povolání. Ten ve své homilii vyzdvihl význam modlitby. 'Modlitba zjemňuje strohé intelektuální prostředí a dělá naši činnost zralejší,' vyzval biskup Kajnek bohoslovce k modlitbě růžence.

Poutě na Velehrad se zúčastnilo na 360 bohoslovců z obou zemí. Rozděleni do jedenácti skupin během ní uvažovali nad promluvou Benedikta XVI. k seminaristům v Madridu. Zaměřili se přitom na okruhy duchovního růstu, rozvoj osobnosti vzhledem k bližním a představeným a na přípravu na pastorační působení.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou