Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ostravsko – opavská diecéze oslaví 15 let své existence

Datum publikace12. 10. 2011, 13.31
TiskTisk

Patnácté výročí vzniku si v neděli 16. října v katedrále Božského Spasitele v Ostravě připomenou věřící ostravsko-opavské diecéze.

Ostrava: Mši svatou ke cti patronky diecéze svaté Hedviky bude od 10.00 hodin celebrovat český primas Dominik Duka. Součástí oslav bude i ocenění za zásluhy pro diecézi, které již o den dříve, v sobotu 15. října 2011, udělí v ostravské katedrále ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz.. Oslavy doprovodí také řada koncertů v Ostravě a Opavě. Na výročí své diecéze se věřící od 9. do 16. října duchovně připravují během tzv. Týdne modliteb.

Ostravsko-opavskou diecézi založil 30. května 1996 papež Jan Pavel II.

Další informace na www.doo.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou