Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Rumburkem zazní modlitba pokoje

Datum publikace18. 10. 2011, 17.30
TiskTisk

Ekumenickou modlitbu, která by měla přispět ke zklidnění napjaté situace mezi Romy a většinovou společností na Šluknovsku, svolala na neděli 23. října do kostela svatého Bartoloměje  v Rumburku komunita Sant´ Egidio.

Rumburk: Akce, která začíná v 17.00 hodin, bude doprovázena koncertem romské tradiční hudby.  Na setkání promluví také předseda Ekumenické rady církví a synodní senior ČCE Joel Ruml a děkan kostela sv. Bartoloměje P. Pavel Kadlečík. 'Chceme postavit alternativu ke sporům a nepokojům, jež  nyní zmítají Šluknovskem a totuto alternativou je křesťanské poselství míru a pokoje,'  říká Kristina Koldinská z komunity Sant´ Egidio. 

Komunita Sant´ Egidio je církevní hnutí, které se zrodilo v roce 1968 v Římě, jako pokus skupiny studentů postavit na první místo ve svém životě věrnost evangeliu v přednostním vztahu s chudými. Jeho zakladatelem byl tehdy ještě ani ne dvacetiletý Andrea Riccardi, v současné době univerzitní profesor v oboru historie křesťanství. Své centrum má Komunita v malém římském kostele Sant’ Egidio, jehož jméno převzala. Komunita Sant’ Egidio je nositelkou mnoha mezinárodních ocenění za svou práci pro mír i pro chudé ve světě (Cena Karla Velikého, Balzanova cena atd.). Bývá opakovaně navrhována na Nobelovu cenu za mír. 
V současné době má Komunita přes 50 tisíc členů, kteří pracují ve více než 70 zemích světa. V České republice působí komunita od roku 1993.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou