Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sekce pro mládež ČBK na pouti v Čenstochové

Datum publikace13. 10. 2011, 0.21
TiskTisk

Účastníci Studijně-formačního kurzu se spolu se členy Sekce pro mládež ČBK vypravili ve dnech 11. a 12. října 2011 na pouť do Čenstochové, aby si připomenuli dvacetileté výročí VI. světového dne mládeže, který byl důležitým mezníkem v novodobé pastoraci mládeže v ČR.

Čenstochová: Poutníci slavili dvě mše svaté u milostného obrazu Panny Marie, setkali se s čenstochovským arcibiskupem Mons. Stanisławem Nowakem a vyslechli reflexi místního pastoralisty Dr. hab. Mariana Dudy, který byl v roce 1991 hlavním organizátorem VI. světového dne mládeže v Čenstochové. Ve svém příspěvku se soustředil na hledání odpovědí, jak oslovovat současnou mládež evangeliem. Zdůraznil, že je třeba, aby víra byla stále formována a stávala se schopnou odolat nejrůznějším protivenstvím. Pro účastníky přednášel i první ředitel Sekce pro mládež ČBK P. Miroslav Šimáček, který je seznámil s obsahem a aktualizací apoštolského listu mladým lidem, napsaného bl. Janem Pavlem II. v roce 1985.

Pouť se konala přesně na den, kdy čeští a moravští biskupové před 21 lety založili Sekci pro mládež 11. 10. 1991). Poutníci děkovali za vše, co bylo vykonáno pro mládež v ČR v době od roku 1989, a zároveň se modlili za mladé lidi a za dary Ducha Svatého pro všechny, kteří se nejrůznějším způsobem snaží zprostředkovat mladým lidem blízkost Ježíše Krista.

Studijně-formační kurz Sekce pro mládež založila v roce 2002 ČBK. Jeho cílem je prohloubit kompetence kněží, řeholníků a řeholnic a angažovaných laiků v oblasti práce s mládeží. Kurz je dvouletý a pravidelně se ho účastní kolem 50 zájemců. Více informací:

http://www.cirkev.cz/cirkev-se-setkava/mladez/studijne-formacni-kurz/

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou