Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V neděli si církev připomene své misijní poslání

Datum publikace20. 10. 2011, 17.30
TiskTisk

Na neděli 23. října připadne tradiční Misijní neděle, během níž mohou věřící také podpořit projekty podporující šíření křesťanské víry.  

'Důležité je, aby se jednotliví pokřtění i celá církevní společenství v misii angažovala nikoli sporadicky a občasně, ale trvale, aby se misie stala formou jejich křesťanského života,' vyzval při této příležitosti katolické křesťany papež Benedikt XVI.

Před 85 lety vyhlásil papež Pius XI. každou předposlední říjnovou neděli za Misijní neděli, kterou od té doby na celém světě organizuje Papežské misijní dílo šíření víry. Tento celosvětový den modliteb je rovněž spojený s finanční sbírkou, z níž se pravidelně podporují projekty na pomoc nejpotřebnějším (dnes přibližně v 1100 misijních diecézích).

Zatímco nová evangelizace se týká těch, kdo už se s evangeliem nějakým způsobem setkali, misie znamenají přinášet evangelium těm, kdo ho ještě vůbec neznají. A takových lidí je podle prefekta Kongregace pro evangelizaci národů arcibiskupa Fernanda Filoniho na světě ještě pět miliard.

 

Více informací na stránkách Papežských misijních děl.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou