Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Informace pro účastníky bohoslužby k poctě sv. Anežky

Datum publikace4. 11. 2011, 15.00
TiskTisk

V rámci vyvrcholení oslav roku sv. Anežky České arcibiskup pražský Mons. Dominik Duka, OP srdečně zve kněze a všechen Boží lid k slavení eucharistie v sobotu dne 12. listopadu 2011 od 10.00 hod. do katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha.

Praha: Hlavním celebrantem a slavnostním kazatelem byl pro tyto oslavy jmenovaný papežský legát kardinál Joachim Meisner, arcibiskup v Kolíně nad Rýnem. Bohoslužbu bude přenášet Česká televize.

Obecné organizační informace:

  • Parkování pro klérus a asistenci je zajištěno na Hradčanském náměstí.
  • Prostory pro strojení kléru v Arcibiskupském paláci budou otevřeny v 8.00 hod.
  • Liturgický průvod vychází z Arcibiskupského paláce v 9.50 hod.
  • Začátek bohoslužby v 10.00 hod.

Příprava kléru k liturgii:

  • Biskupové, biskupští vikáři, katedrální kapitula a vyšší řeholní představení se k liturgii připraví ve foyer u kaple Arcibiskupského paláce.
  • Kněží a neasistující jáhni se k liturgii připraví v hovorně Arcibiskupského paláce.

Příprava asistence k liturgii:

  • Asistující jáhni a všichni ministranti se k liturgii připraví v nové sakristii katedrály. Průvod z katedrály k arcibiskupství vyjde v 9.40 hod., neasistující ministranti proto musí být na místě nejpozději v 9.15 hod.
  • Ministranti, kteří mají zájem být aktivně zapojeni do asistence, mají sraz ve staré sakristii katedrály nejpozději v 8.00 hod.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou