Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mons. Jan Vokál navštívil Studijně-formační kurz

Datum publikace8. 11. 2011, 13.00
TiskTisk

V pondělí 7. listopadu 2011 navštívil účastníky Studijně-formačního kurzu Sekce pro mládež ČBK biskup Mons. Jan Vokál. Kurz se koná v týdnu od 7. do 11. listopadu na Erlebachově boudě ve Špindlerově mlýně a účastní se ho přes 60 kněží, laiků a řeholníků. Jednalo se o první setkání královéhradeckého biskupa s kněžími a laiky, kteří pracují v diecézních centrech pro mládež.

V úvodu setkání byla promítnuta prezentace o vzniku, činnosti, pastorační strategii a struktuře Sekce pro mládež ČBK. Následně se jednotliví účastníci představili a pak se rozvinula mezi přítomnými a biskupem vzájemná debata. Na žádost účastníků Mons. Jan Vokál pohovořil o svých pastoračních zkušenostech v USA a Itálii, vyprávěl o své službě v římské kurii a o zákulisí přípravy a průběhu papežských zahraničních cest do ČR. Během diskuse se zmínil o svém plánu obohatit přípravu snoubenců o snoubenecká společenství, která umožňují sdílení snoubenců mezi sebou.

Studijně-formační kurz Sekce pro mládež založila v roce 2002 ČBK. Jeho cílem je prohloubit kompetence kněží, řeholníků a řeholnic a angažovaných laiků v oblasti práce s mládeží. Kurz je dvouletý a pravidelně se ho účastní kolem 50 zájemců. Více informací:

http://www.cirkev.cz/cirkev-se-setkava/mladez/studijne-formacni-kurz/

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou