Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita pomohla Somálsku

Datum publikace9. 11. 2011, 14.00
TiskTisk

Hladem sužovanému Somálsku pomohla významnou měrou Charita ČR, která do jižní části této země zaslala 1,2 milionu korun. Za odeslané peníze dostane 200 rodin poukázky na jídlo a vodu, které by jim měly vystačit na dobu šesti měsíců.

„Je skvělé, že můžeme konečně pomoci i lidem přímo v Somálsku, kam se zahraniční pomoc dostává velmi obtížně kvůli komplikované politické situaci,“ komentuje odeslání peněz Oldřich Pospíšil, vedoucí oddělení humanitární a rozvojové spolupráce Charity ČR. Podle jeho slov bude Charita ČR díky prostředkům od českých dárců pomáhat i v dalších zemích Afrického rohu. Tuto oblast Afriky totiž od července sužuje hladomor, který zasáhl více než 13 milionů lidí.

Ti, kteří budou chtít přispět na pomoc postiženým hladomorem, mohou tak učinit na čísle účtu: 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 103 pro Somálsko a 146 pro Etiopii

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou