Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

„Motu proprio“ Benedikta XVI. PORTA FIDEI

Datum publikace15. 11. 2011, 15.40
TiskTisk

Česká biskupská konference vydala český překlad apoštolského listu papeže Benedikta XVI. PORTA FIDEI k vyhlášení Roku víry, který byl ve Vatikánu zveřejněn 17. října 2011. Text dokumentu najdete v příloze článku.

Rok víry bude zahájen 11. října 2012 a skončí 24. listopadu 2013 na slavnost Krista Krále. V apoštolském listě Porta fidei k vyhlášení Roku víry papež Benedikt XVI. připomíná, že o nutnosti znovu objevit cestu víry mluvil už od samého začátku svého pontifikátu.

'Často se stává, že křesťané mají větší starost o sociální, kulturní a politické důsledky své činnosti a o víře uvažují jako o samozřejmém předpokladu života společnosti. Ve skutečnosti však už tento předpoklad nejenže není samozřejmý, ale často je i veřejně popírán. V minulosti bylo patrné jednotící tkanivo kultury, obecně přijímané jako odkaz k obsahu víry a jí inspirovaných ctností. Dnes se však zdá, že ve značné části společnosti už tomu tak není. Důvodem je hluboká krize víry, která postihla množství lidí. Nelze se smířit s tím, že by sůl ztratila svou chuť a světlo zůstalo skryto,' vysvětluje v listě Porta fidei Benedikt XVI. důvody vyhlášení Roku víry. 

 

 

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou