Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež navštíví o víkendu africký Benin

Datum publikace15. 11. 2011, 16.40
TiskTisk

V pátek 18. listopadu 2011 odletí papež Benedikt XVI. na 22. zahraniční cestu svého pontifikátu. U příležitosti podepsání a zveřejnění posynodální apoštolské exhortace, která je výsledkem Synodu pro Afriku, který se konal před dvěma lety ve Vatikánu, navštíví během víkendu Benin.

Vatikán: Do Beninu odletí papež v pátek 18. listopadu v 9:00 hodin. Slavnostní přivítání proběhne v 15.00 na mezinárodním letišti v Cotonou. V 16:30 navštíví tamní katedrálu.
Sobotu 19. listopadu začne Benedikt XVI. soukromou bohoslužbou v kapli nunciatury. V 9:00 hodin se Svatý otec v prezidentském paláci setká s vládními činiteli, představiteli politického života, diplomatickým sborem a zástupci hlavních náboženství. V 9:50 navštíví také prezidenta Beninské republiky. Pak se přesune do města Ouidah. V 11:15 navštíví hrob kardinála Bernardina Gantina, který se nachází v kapli tamního semináře, a hned poté se zde setká s kněžími, seminaristy, zástupci řeholních společenství i laiků. Jeden z hlavních bodů papežova programu v Beninu – podepsání posynodální apoštolské exhortace – proběhne v 12:15 v bazilice Neposkvrněného Početí ve městě Ouidah.
Odpoledne se Svatý otec vrátí do Cotonou, kde v 17:00 navštíví foyer “Pokoj a radost!” Misionářek Lásky ve farnosti sv. Rity, kde se setká s dětmi. Večer v 18:45 má na programu schůzku a poté i večeři s beninskými biskupy na apoštolské nunciatuře.

V neděli 20. listopadu od 9:00 bude Benedikt XVI. předsedat na “Stade de l’amitié” v Cotonou eucharistické bohoslužbě, během které předá africkým biskupům posynodální exhortaci. Na stadionu proběhne také tradiční nedělní polední modlitba Anděl Páně. V 12:15 Benedikt XVI. poobědvá se členy Rady pro Afriku při generálním sekretariátu biskupské synody. Oficiální rozloučení proběhne odpoledne v 16:00 na mezinárodním letišti “kardinála Bernardina Gantina” a pozdě večer se Benedikt XVI. vrátí do Vatikánu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou