Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Boromejky otevírají první oddělení paliativní péče v Praze

Datum publikace23. 11. 2011, 13.00
TiskTisk

Dnes 23. listopadu 2011 odpoledne se veřejnosti představí nové oddělení paliativní péče v Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze, které nabídne péči nevyléčitelně nemocným pacientům.

Praha: Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze dnes 23. listopadu 2011 v 16:00 hodin slavnostně otevře lůžkové Oddělení paliativní péče. Bude sloužit pacientům v pokročilém stadiu nevyléčitelných chorob především z Prahy, kde je nabídka podobné péče pro tyto nemocné zatím nedostatečná. „Chceme o pacienty pečovat všestranně, mírnit projevy jejich nemoci, především bolest, a poskytnout zázemí i jejich blízkým,“ vysvětluje SM. Přemysla Pavlína Marková, lékařka a vedoucí projektu. Nové lůžkové oddělení nabídne celkem 13 lůžek pro nemocné a 6 lůžek pro doprovázející. Oproti lůžkovým hospicům se nezaměřuje pouze na pacienty v terminální fázi jejich onemocnění, ale na všechny nemocné, jejichž nevyléčitelná choroba je provázena závažnými obtížně zvladatelnými symptomy. Kvalitní symptomovou léčbu usnadní i návaznost na technické zázemí nemocnice (např. radiodiagnostické oddělení, pracoviště endoskopie, laboratoř apod.) a možnost spolupráce s odborníky jiných oborů.

Oddělení požehná strahovský opat Michael Pojezdný, O.Praem. Účast přislíbili také představitelé ministerstva zdravotnictví, magistrátu Hlavního města Prahy a Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Zájemci si mohli prostory oddělení prohlédnout 22. listopadu při dni otevřených dveří. Do konce roku 2011 zbývá zajistit dokumenty nutné k provozu a doplnit vybavení. První nemocné přijme oddělení paliativní péče v lednu příštího roku.

Hana Soudková, soudkova@nmskb.cz

 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou