Lupa
Obsah Obsah
Portál

Víkendová četba Písma s olomouckými teology

Datum publikace24. 11. 2011, 15.00
TiskTisk

Pro zájemce o rozšíření vzdělání v oblasti Písma svatého a starokřesťanské literatury a zájemce o studium Bible bez rozdílu věku pořádá olomoucká teologická fakulta víkendový kurz četby Písma s názvem „Rozuměli jste všemu?“ První setkání se uskuteční již o prvním prosincovém víkendu, další jsou pak v plánu na leden, únor a duben příštího roku.

Olomouc: První z řady víkendových kurzů věnovaných četbě Písma svatého se zaměří na novozákonní texty související s křestní tematikou a uskuteční se ve dnech 2.–4. prosince 2011. Přihlášky na něj je potřeba odevzdat do 30. listopadu. Další setkání pak budou věnována novozákonním textům souvisejícím s modlitbou Páně (27.–29. ledna 2012), novozákonním textům o obrácení a povolání (24.–26. února) a velikonočním novozákonním textům (20.–22. dubna). Všechna setkání se uskuteční v budově Cyrilometodějské teologické fakulta Univerzity Palackého v Olomouci (Univerzitní 22).

Kurz, jehož název „Rozuměli jste všemu?“ je citátem z Mt 13,51, si klade za cíl seznámit posluchače s vybranými úryvky biblického textu na základě srovnání vybraných českých překladů i řeckého originálu. Na filologický a historický úvod pak naváže biblista výkladem textu. Kurzy povedou pedagogové teologické fakulty prof. Ladislav Tichý, dr. Dominik Opatrný, Mgr. Veronika Černušková, dr. Jana Plátová a dr. Pavel Černuška.

Víkendový kurz obsahuje 12 hodin: dvě páteční hodiny věnované uvedení k textu, osm hodin četby a výkladu v sobotu a dvě hodiny četby a výkladu v neděli. Absolventi získají certifikát o absolvování. Podmínkou otevření kurzu je alespoň 12 zájemců a v případě zájmu jej lze uskutečnit i mimo Olomouc. Nabídka tematických celků se navíc v tomto případě rozšiřuje například o četbu textů o seslání a působení Ducha Svatého nebo o církvi.

Přihláška na kurz je k dispozici v příze tohoto článku, další informace a kontakty pak lze najít na stránkách teologické fakulty.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou