Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání generálních vikářů v Litoměřicích

Datum publikace28. 11. 2011, 11.33
TiskTisk

V pátek 25. listopadu 2011 se v Litoměřicích konalo neformální setkání generálních vikářů české a moravské církevní provincie. Dopolední program probíhal v prostorách biskupské kurie, v poledne se kněží setkali s litoměřickým biskupem  Janem Baxantem a odpoledne je na radnici přijal starosta města Ladislav Chlupáč.

Litoměřice: V úvodu přátelského setkání, které se tentokrát konalo v Litoměřicích, generální vikáři zavzpomínali na Mons. Roberta Falkenauera, katolického kněze, který od roku 2006 až do své smrti (září 2011) působil jako generální vikář plzeňské diecéze. Poté si vyslechli zamyšlení salesiána Benno Beneše, kněze teplické farnosti, nad „duší litoměřické diecéze“.

Generální vikář litoměřické diecéze P. Stanislav Přibyl CSsR je následně provedl po jednotlivých pracovištích úřadu biskupství a představil jim zaměstnance. Navštívili ekonomický, právní a stavební odbor, pohovořili s kancléřem biskupské kurie, s archivářem biskupství, restaurátorkou. Administrátor IT jim předvedl práci s velkoformátovým skenerem a plotrem, zařízeními, která slouží především pracovníkům stavebního odboru k tvorbě nové a digitalizaci stávající technické dokumentace.

V biskupské rezidenci se generální vikáři setkali s Mons. Janem Baxantem, diecézním biskupem. Po obědě je na radnici přijal starosta města Ladislav Chlupáč. Z vyhlídkové věže Kalich, která je součástí budovy radnice, si prohlédli město a jeho okolí. Nakonec navštívili děkanský kostel Všech svatých, který byl po celkové rekonstrukci trvající několik let otevřen pro veřejnost loni v létě.

Fotogalerii naleznete zde.

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou