Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Cikrle vydává publikaci provázející brněnskými chrámy

Datum publikace14. 12. 2011, 11.37
TiskTisk

V těchto dnech se k prvním čtenářům dostává nová kniha brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho nazvaná Kostel - živé místo k setkávání.

Brno: Biskup Vojtěch Cikrle se nechal inspirovat uměleckými fotografiemi Libora Teplého (www.fotep.cz), k nimž napsal krátké duchovní texty zamýšlející se nad posláním kostela  a jeho jednotlivými součástmi.

Jak říká v úvodu knihy: „Fotografie Libora Teplého zachycují svou jedinečnou schopností vyprávět interiéry a exteriéry brněnských římskokatolických chrámů. Chci jimi společně s vámi procházet a jen stručným komentářem příslušejícím tichu kostela přiblížit těm, kdo do těchto prostor nevstupují příliš často, k čemu byly a jsou kostely stavěny, co se v nich nachází a k čemu mohou inspirovat. Přijměte tedy pozvání průvodce, kterého pro tuto chvíli nezajímají letopočty, autoři uměleckých skvostů  ani výšky věží.“

Kniha je k dostání v brněnských prodejnách křesťanské literatury  (DONUM, Cesta, Portál), nebo na oddělení Služeb Biskupství brněnského,  Petrov 5, 602 00 Brno. Je možné ji zaslat i na dobírku.

Kontakt: Božena Spáčilová tel. 533 033 211 (spacilova@biskupstvi.cz)

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou