Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Litoměřice: rorátní bohoslužby v adventu

Datum publikace29. 11. 2011, 16.50
TiskTisk

Rorátní mše svatá se bude v Litoměřicích konat v období adventu každou středu a pátek od 6.00 hodin v kostele sv. Jakuba na Dominikánském náměstí.

Litoměřice: Jedná se o tradiční rorátní mši svatou podle misálu z roku 1962 se staročeskými rorátními zpěvy. Celebruje P. Jan Radim Valík OSB. První rorátní mše svatá se tedy uskuteční 30. listopadu 2011.

Roráty (z latinského rorate „rosu dejte') představují specifickou podobu ranní mariánské mše v době adventní. Typické české liturgické zpěvy, které rorátní mši doprovázejí, nemají v evropské kultuře obdobu. Pro roráty je typické střídání chorálního zpěvu a menzurálních písní coby komentáře chorálního tématu.

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou