Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vyznamenání pro Mons. Opatrného a Mons. Málka

Datum publikace2. 12. 2011, 15.56
TiskTisk

Pražský arcibiskup Dominik Duka OP ve čtvrtek 1. prosince 2011 na Arcibiskupství pražském předal vyznamenání Mons. Aleši Opatrnému, který byl papežem jmenován čestným prelátem, a P. Vladimíru Málkovi, který byl jmenován kaplanem Jeho Svatosti.

Praha: Slavnost začala mší svatou, které předsedal Mons. Opatrný, jenž měl rovněž kázání. Po mši předal arcibiskup Duka obě papežská vyznamenání. Ve své řeči připomenul, že den před tím byla v Pastoračním středisku Arcibiskupství pražského mše svatá ke 20. výročí založení tohoto střediska, kterou slavil kardinál Miloslav Vlk. Jemu arcibiskup Duka poděkoval za jeho založení a následně také Mons. Opatrnému i Mons. Málkovi za jeho vedení. Oba pánové byli svého času jeho řediteli.

Pražský arcibiskup zmínil, že Mons. Opatrný byl oceněn za to, že dlouhodobě s velkou obětavostí a nasazením působí jako biskupský vikář pro pastoraci. Velkým přínosem je též jeho dlouholetá vědecká a pedagogická aktivita. Kromě domovské Katolické teologické fakulty UK přednáší také pro řadu dalších institutů. Věnuje se též intenzivně problematice sekt a nových náboženských směrů. Je autorem odborných publikací a řady článků.

Mons. Vladimír Málek byl papežem jmenován „kaplanem Jeho Svatosti“ zodpovědným za duchovní a pastorační péči ve vztahu k zahraničí a koordinaci této péče poskytované cizincům. Mons. Málek byl osobním sekretářem kardinála Vlka coby arcibiskupa, s velkým nasazením se podílel na organizaci návštěvy papeže Benedikta XVI. v České republice v roce 2009. Spolupracuje na řadě dalších duchovních slavností a poutí, které často doprovází komentářem ve sdělovacích prostředcích.

 

 

 

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou