Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Děti v katedrále děkovaly za Anežku

Datum publikace6. 12. 2011, 16.02
TiskTisk

Bohoslužbu pro nadaci Hnutí na vlastních nohou – Stonožka odlsoužil v pátek 2. prosince v katedrále sv.Víta, Václava a Vojtěcha pražský arcibiskup Dominik Duka.

Praha: Děti z celé České republiky i Slovenska zaplnily katedrálu, aby se tu zúčastnily mše svaté konané na počest svaté Anežky České. Spolu s učitelkami stonožkových škol, rodiči, příbuznými i kamarády, tak přišly Bohu poděkovat za celý rok Anežčiných 800. narozenin. V tomto roce se také zúčastnily soutěže 'Sv. Anežka Česká - genius českého učitele'.  Výsledkem jejich úsilí byla výstava 260 (z celkového počtu 2 000) dětských prací, která probíhala ve Strahovském klášteře od 12.11. do 2.12.2011. Děti, které získaly v soutěži ceny, byly pak po mši sv. na arcibiskupství ještě vyznamenány diplomy. Vybraných pár výtvarných dětských děl bude nadále umístěno v Anežském klášteře, a to až do března příštího roku. Mimořádného ocenění se pak dočkala devítiletá Barbora Růžičková, jejíž obraz bude prezidentkou hnutí Na vlastních nohou - Stonožka, paní Bělou Gran Jensen, předán ve Vatikánu na středeční audienci Svatému otci Benediktu XVI.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou