Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papežovo poselství ke světovému dni migrantů

Datum publikace29. 12. 2011, 14.30
TiskTisk

Ve Vatikánu bylo zveřejněno Poselství papeže Benedikta XVI. k 98. světovému dni migrantů a uprchlíků. Ten připadá na 16. ledna 2012. Překlad poselství najdete ke stažení v příloze článku. 

Vatikán: Podle papežových slov sebou migrace přináší celou řadu etických, náboženských i společenských problémů, které mouhou vyústit až ve ztrátu náboženského přesvědčení migrantů. V této souvislosti papež upozorňuje i na některé negativní jevy sekularizmu. 'Průvodním jevem naší doby je snaha vytlačit Boha a učení církve z horizontu života, zatímco se do něj vkrádají pochybnosti, skepticismus a lhostejnost, jež usilují o to, aby omezily veškeré společenské a symbolické projevy křesťanské víry,' uvádí papež a dodává, že je to právě takto pojatý sekularizmus, který mnohé migranty o víru, jíž si z domova přinesli, připravuje. Před církví tak vyvstávají nové úkoly na poli pastorace, v níž mají sehrát podstatnou roli i sami migranti, neboť i oni sami se mohou stát hlasateli Božího slova. 'Kněží, řeholníci, řeholnice, laici, a zvláště mladí lidé mají citlivě nabízet svou pomoc mnoha bratřím a sestrám, kteří prchají před hrozbou násilí a musí se vyrovnávat s novými životními podmínkami a obtížemi, které na ně klade požadavek integrace. Hlásání spásy, kterou dává Ježíš Kristus, se pro ně stane zdrojem úlevy, naděje a plné radosti,' píše mimo jiné papež v poselství k 98. světovému dni migrantů a uprchlíků.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou