Prohlášení arcibiskupa Graubnera k úmrtí Václava Havla

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner reaguje na zprávu o úmrtí bývalého prezidenta ČR Václava Havla a vzpomíná také na společná setkání.
Publikováno: 18. 12. 2011 16:44

„Ve chvíli zármutku nad smrtí pana Václava Havla myslím s velkou vděčností na mnoho věcí, které tento velký muž vykonal pro náš národ, pro naši společnost, pro její svobodu a demokracii. Vzpomínám také na různá osobní setkání, která ve mně zanechala dojem člověka odvážného a laskavého, který nežil pro sebe, ale pro druhé, pro společné dobro. Proto měl schopnost přitahovat a vést. Myslím na něj také v modlitbě a prosím za to, aby tento usilovný hledač svobody, pravdy a krásy zakusil šťastné setkání s Boží láskou na věčnosti. Vždyť v nejdůležitějších okamžicích novodobých dějin naší země dovedl v mnoha lidech probudit víru, že pravda a láska zvítězí.“

+ Jan Graubner, arcibiskup olomoucký

Autor článku: