Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pohřeb prezidenta Václava Havla

Datum publikace19. 12. 2011, 17.50
TiskTisk

V pátek 23. prosince 2011 se od 12.00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha uskuteční poslední rozloučení s prezidentem Václavem Havlem. Mši svatou bude celebrovat pražský arcibiskup Dominik Duka OP spolu s pomocným biskupem pražským Václavem Malým.

Praha: Páteční zádušní mši svatou povede arcibiskup pražský Dominik Duka, závěr obřadu odslouží biskup Václav Malý. Mše svaté se budou účastnit ústavní činitelé našeho státu, ale také významní zahraniční hosté. Na přání rodiny bude smuteční obřad pokračovat v krematoriu a celý ceremoniál pak skončí uložením urny s popelem.

Od pondělního poledne je rakev s Havlovými ostatky vystavena v Pražské křižovatce (kostel sv. Anny), kam začaly proudit tisíce lidí. Ve středu a čtvrtek bude rakev s ostatky převezena do Vladislavského sálu Pražského Hradu.

Poslední rozloučení s Václavem Havlem organizuje Výbor pro vypravení státního pohřbu, který spolupracuje s rodinou zesnulého. Jeho členy jsou nejvyšší ústavní činitelé: prezident Václav Klaus, předseda Senátu Milan Štěch, předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová a premiér Petr Nečas. Bližší informace poskytuje Tiskové oddělení Kanceláře prezidenta republiky. Více na www.hrad.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou