Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskup Radkovský zahájí Tříkrálovou sbírku

Datum publikace29. 12. 2011, 13.40
TiskTisk

V pondělí 2. ledna biskup František Radkovský společně s ředitelem Diecézní charity Plzeň Jiřím Lodrem slavnostně zahájí dvanáctý ročník Tříkrálové sbírky v plzeňské diecézi, a sice v 10.00 před budovou magistrátu v Karlových Varech a v 16.00 v mázhauzu plzeňské radnice.

Plzeň: Poté, co biskup Radkovský jako každoročně objede plzeňské náměstí Republiky společně s koledníky na koňském povozu, proběhne v 16.45 v katedrále sv. Bartoloměje herecké ztvárnění vánočního příběhu narození Ježíše. Po jeho zakončení požehná otec biskup koledníkům a rozdá svěcenou křídu. Zvána je široká veřejnost.

Až do 14. ledna se pak budou skupinky koledníků vydávat do ulic měst a obcí a vyprošovat příspěvek do zapečetěné pokladničky. Každá skupinka musí mít vedoucího staršího 18ti let, který má potvrzenou průkazku Charity ČR a občanský průkaz a který je schopen informovat dárce o účelu sbírky a činnosti Diecézní charity Plzeň. Přispívat je rovněž možné dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777.

Výnos Tříkrálové sbírky je každoročně rozdělován podle předem určeného klíče : 65 % se vrací zpět do místa výběru a je použito na konkrétní, předem určené projekty farních a oblastních Charit, o nichž jednotlivé Charity dárce informují. 15 % podpoří charitní projekty Diecézní charity Plzeň (Domov pro matky s dětmi v tísni v Havlovicích u Domažlic, Domov pro seniory Bor, Domov pokojného stáří sv. Alžběty v Plzni, Noclehárnu Betlém Cheb, Terénní krizovou službu, Terénní sociální práci, Terénní sociální službu v Domažlicích, Středisko pracovní rehabilitace Plzeň, Charitní pečovatelskou službu, Poradnu pro cizince a uprchlíky, Adopci na dálku či Humanitární pomoc do zahraničí DCHP). 10% výnosu sbírky přispívá na podporu Humanitární a rozvojové pomoci v zahraničí Charity Česká republika, 5% na podporu projektů Charity ČR a zbylých 5% na režii sbírky.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou