Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Novoroční ekumenická duchovní slavnost

Datum publikace29. 12. 2011, 15.00
TiskTisk

1. ledna 2012 se v 18.00 hodin pražský arcibiskup Dominik Duka OP sejde s představiteli ostatních křesťanských církví v bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě ke společným modlitbám za zdar budoucího roku. Hudební doprovod zajistí Schola Gregoriana Pragensis, Pavel Šporcl a varhaník Josef Lecian.

Praha: Stalo se už tradicí, že k novoročnímu bilancování a výhledům do budoucnosti patří setkání zástupců křesťanských církví se všemi, kterým není lhostejný duchovní stav české společnosti. Letošní Novoroční ekumenická duchovní slavnost se uskuteční na místě pro náš národ symbolickém a významném. Místem setkání bude bazilika sv. Petra a Pavla v Praze na Vyšehradě. Vyšehrad neodmyslitelně patří k siluetě Prahy a tvoří jedno z nejkrásnějších panoramat Evropy. Toto místo je nerozlučně spjato s našimi dějinami. Pověst vypráví, že právě odtud kněžna Libuše věštila budoucí slávu města Prahy. V době vlády našich nejvýznamnějších vladařů na Vyšehradě začínal podle korunovačního řádu průvod nového panovníka. A nelze zapomenout ani na významnou roli Vyšehradské kapituly v našich dějinách. Vedle baziliky sv. Petra a Pavla leží i Slavín, hřbitov, na kterém odpočívají nejvýznamnější osobnosti našeho národa.

Novoroční ekumenickou bohoslužbu bude živě přenášet Česká televize. Režie přímého přenosu této duchovní slavnosti, ke které jste srdečně zváni, se ujal režisér Jan Brichcín.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou