Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 1/2012

Datum publikace6. 1. 2012, 12.00
TiskTisk

První letošní číslo Katolického týdeníku přináší rozhovor se sestrou Veritas Holíkovou, která pečovala o Václava Havla v jeho posledních chvílích, zahraniční zpravodajství se věnuje útokům na křesťany v Nigérii, naleznete zde i komentář arcibiskupa Dominika Duky k předběžným výsledkům sčítání lidu. Tematická dvoustana je zaměřena na výročí svatoříšského nakladatele Josefa Floriana.http://www.katyd.cz/

Pětice řeholnic pečovala do poslední chvíle o Václava Havla. První letošní číslo KT přináší exkluzivní rozhovor se sestrou Veritas Holíkovou, která prvnímu českému prezidentovi věnovala péči v posledních chvílích jeho života, a podává tak svědectví o jeho skonu.

Vánoce přinesly Nigérii výjimečný stav - o krvavých útocích na křesťany informuje zahraniční zpravodajství, které se věnuje také novoroční promluvě Benedikta XVI. a Pouti důvěry, které se v Berlíně zúčastnilo na třicet tisíc křesťanů.

Úbytek věřících? Arcibiskup Dominik Duka komentuje předběžné výsledky sčítání obyvatel, zejména pak údaje týkající se katolické církve.

Tematická dvoustrana je věnována výročí staroříšského nakladatele Josefa Floriana. Čím dodnes inspiruje? V nejbližší době má knižně vyjít jeho ztracená korespondence s Bohuslavem Reynkem.

Noviny uzavírá pokračování rozhovoru se sestrou Veritas a P. Miloš Szabo přibližuje žižkovské loučení s Václavem Havlem. Čtenáři se také dozvědí, jak probíhaly legendární Hovory z Lán či v čem byl pohřeb prvního českého prezidenta jiný než poslední pocty jeho předchůdcům.

Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který naleznete ve své poštovní schránce, případně ve vašem kostele.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou