Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Václav Malý v Brně

Datum publikace22. 2. 2012, 7.50
TiskTisk

V rámci salesiánských aktivit nazvaných  SaVIO (salesiánské vzdělávací informační okruhy), což je cyklus besed, přednášek a vzdělávacích programů pro širokou veřejnost,  vystoupí v Brně s přednáškou 'Vztahy mezi křesťanskými církvemi u nás i ve světě' pražský pomocný biskup Václav Malý.

Brno: Akce se uskuteční  v úterý 6. března  2012 v 19.00 hodin ve sportovním sále v Salesiánském středisku mládeže Brno-Líšeň (Kotlanova 13, zastávka tramvaje č. 8).
Václav Malý se občansky angažoval už před listopadem 1989. Byl signatářem a mluvčím Charty 77, během listopadových událostí roku 1989 moderoval velké mítinky na Václavském náměstí.

Dne 3. prosince 1996 byl Svatým otcem Janem Pavlem II. jmenován titulárním biskupem marcelliánským a pomocným biskupem pražským. Biskupské svěcení přijal 11. ledna 1997. Jeho biskupské heslo zni: Pokora a pravda.

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou