Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poselství papeže ke Světovému dni nemocných 2012

Datum publikace12. 1. 2012, 16.27
TiskTisk

Přinášíme vám český překlad poselství papeže Benedikta XVI.k oslavě Světového dne nemocných, který připadá na 11. 2. 2012. Celý text dokumentu naleznete v příloze článku.

POSELSTVÍ papeže Benedikta XVI.

U PŘÍLEŽITOSTI 20. SVĚTOVÉHO DNE NEMOCNÝCH

(11. ÚNORA 2012)

«Vstaň a jdi! Tvá víra tě zachránila.»  (Lk 17, 19)

Drazí bratři a sestry,

                u příležitosti Světového dne nemocných, který budeme slavit 11. února 2012, v den památky Panny Marie Lurdské, toužím obnovit svou duchovní blízkost vůči všem nemocným, kteří se nacházejí v léčebných zařízeních anebo v rodinné péči. Projevuji každému z nich výrazy starostlivosti a lásky celé církve.  Šlechetným a láskyplným přijetím každého lidského života, především slabého a nemocného, vyjadřuje křesťan důležitou stránku svého vlastního evangelního svědectví podle Kristova příkladu, který se skláněl k člověku a jeho  duchovním i hmotným bolestem, aby je uzdravoval.

 

Celý text dokumentu naleznete v příloze.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou