Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 3/2012

Datum publikace17. 1. 2012, 14.49
TiskTisk

Historická dohoda mezi státem a církvemi je na světě. Kabinet Petra Nečase minulou středu po chvíli napětí jednomyslně schválil návrh zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi. Měl by odstartovat novou éru ve financování církví.

Této problematice se věnuje nejen domácí zpravodajství, ale také tematická dvoustrana. Jak se věci s církevním majetkem měly, mají a snad i budou mít? O tom promluví předseda ČBK Dominik Duka či ekonom pražské arcidiecéze a jeden z církevních vyjednavačů Karel Štícha.

Zahraniční zpravodajství se tentokrát ptá: Konec impéria? Pošle Skotsko v blížcím se referendu Velkou Británii do kolen? A jak to dnes ve Skotsku vypadá s křesťanskou vírou? Exkluzivní rozhovor se známým francouzským knězem, vychovatelem delikventní mládeže, jehož knihy vycházejí i u nás, přináší kulturní rubrika: poznejte „osobnost měsíce“, P. Guye Gilberta.

Rodinná příloha Doma se věnuje sexuální výchově dětí. Jak a kdy dětem sdělovat první informace o sexu? A jakou formou? Na čem závisí dobrá sexuální výchova v rodině? Nalistujte dvě první tematické stránky přílohy Doma!

Noviny uzavírá rozhovor s biskupem Josefem Hrdličkou. O své cestě ke kněžství, překládání poezie i psaní textů k mešním písním, vypráví na prahu svých sedmdesátin. Uvnitř listu lze nalézt také televizní a rozhlasový program, který v roce 2012 nově vychází pravidelně každý týden. Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou