Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katecheze pro světové setkání rodin v Miláně již i v češtině

Datum publikace25. 1. 2012, 16.50
TiskTisk

V letošním roce proběhne v italském Miláně již sedmé světové setkání rodin.  Na přelomu května a června roku 2012 se účastníci budou zamýšlet nad tématem „Rodina – práce a slavení“.

Již nyní je ale dostupný český překlad katechezí, které mohou sloužit jako příprava na tuto světovou událost. Na www.family2012.com také už můžete požádat o pas na setkání se Svatým otcem, které je nedílnou součástí akce.

V programu setkání, mimo zmíněných bohoslužeb se Svatým otcem, nechybí například kongres s přednáškami a semináři inspirovanými tématem setkání, sdílení zkušeností z různých míst nebo společné oslavy a bohoslužby v jednotlivých farnostech, kde budou účastníci ubytováni. K zajímavým bodům programu jistě patří i návštěva proslulého operního domu La Scala či společné setkání při adoraci v milánské katedrále. Ve výčtu doprovodných aktivit najdeme řadu duchovních a kulturních akcí či výstav. Bližší informace o setkání průběžně přináší webové stránky Národního centra pro rodinu.

Toto centrum ve spolupráci s diecézními centry připravuje společnou účast rodin z ČR na tomto světovém setkání. Je možné využít například nabídku cestovní kanceláře Miklas Tour. Z ČR se bude odjíždět ve čtvrtek 31. května a poutníci tak budou mít možnost navštívit některé přednášky i prožít setkání se Svatým otcem. Přibližné náklady jsou 3.800,- Kč na osobu (doprava, nocleh se snídaní, pojištění) + poplatek za registraci a rodinný balíček.

Jako pomůcku pro ty, kdo se na setkání chtějí dobře připravit, vydala Papežská rada pro rodinu sérii katechezí, vycházejících z tématu „Rodina – práce a slavení“. Zabývají se vztahem muže a ženy a jejich životem – způsobem žití vztahů (rodina), přebýváním ve světě (práce) a polidšťováním času (slavení).

„Přípravné katecheze vycházejí ze základního poslání rodiny‚ být místem, které přijímá a dává život v plnosti, a promítají je do každodenních rozhodování při utváření životního stylu. Povzbuzují k odvaze, která je potřebná při překonávání nemalých nároků profesního světa a která může uchránit před nebezpečím, že by se z domova stalo opuštěné místo,“ píše v úvodu k českému vydání katechezí brněnský biskup Vojtěch Cikrle, předseda Rady pro rodinu ČBK.

Plné znění katechezí, stejně jako předmluva biskupa Cikrleho a dopis Svatého otce, naleznete v příloze článku.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou