Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Byla spuštěna nová verze webu www.pastorace.cz

Datum publikace26. 1. 2012, 16.16
TiskTisk

Ve středu 25. ledna 2012 na svátek Obrácení svatého Pavla byla spuštěna nová verze portálu www.pastorace.cz. Po poledni novému projektu požehnal ředitel Pastoračního střediska Arcibiskupství pražského a biskupský vikář pro pastoraci P. Michal Němeček.

Předchozí verze webu pastorace.cz fungovala již od roku 2000. Nový web přináší uživatelům větší přehlednost, živější grafiku a několik praktických novinek. Na první pohled je patrná změna v rozložení stránek. Přibylo nové horní menu tvořené jednotlivými sekcemi katalogu. Novinkou je rejstřík autorů, díky kterému můžete snadno vyhledávat texty dle autora. Další novinkou je systém štítků (klíčových slov ve věcném rejstříku), který slouží k lepšímu propojení textů s podobným tématem napříč celým webem a jeho rubrikami.

Nově je pod každým článkem umístěn odkaz pro odeslání článku někomu blízkému e-mailem a možnost článek odeslat na sociální síť. V pravém sloupci nahoře najdete blok s aktualitami, na levé straně se zobrazují 3 nejčtenější články za 30 dní a za 100 dní. Web dále na titulní straně nahoře nabízí komentář k aktuálnímu liturgickému čtení a v pravém menu se nově zobrazuje denní krátký citát.

Současná podoba pastorace.cz je jen dalším krokem na cestě vývoje webu. Jeho příprava zabrala dva roky práce při plném provozu. Tak, jako tomu bylo doposud, prakticky neustále se pracuje na nových vylepšeních. Web provozuje Arcibiskupství pražské - Pastorační středisko. Na tvorbě obsahu webu se kromě redakce podílí i skupina dobrovolníků. Web svou modlitbou podporuje i několik klášterů a komunit. Na finančním zajištění se kromě Arcibiskupství pražského podílí i soukromí dárci. Přechod na nový systém je ale poměrně komplikovanou záležitostí, proto správci webu prosí o trpělivost, pokud se vyskytnou nějaké chyby a výpadky služeb.

                                                                                             Ignác Mucha, www.apha.cz

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou