Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vysílání Proglasu 30.1.-5.2. 2012

Datum publikace27. 1. 2012, 15.29
TiskTisk

Radio připravilo do vysílání na přelomu ledna února mj. rozhovor se Z. Sigmundem, který k putování na nedávné Světové setkání mládeže v Madridu použil koloběžku; pořad Všimli jsme sibude pro tentokrát věnován informacím o beatifikačním procesu P. Antonína Šuránka.Proglas je možné poslouchat i on-line. Vysílací frekvence a mnoho dalších zajímavých informací naleznete na internetové adrese www.proglas.cz.

Bohoslužby: v úterý 31. ledna v 18.00 přenáší rádio mši svatou prostřednictvím slovenského radia Lumen, ve čtvrtek 2. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 3. února v 18.00 mši svatou také z kostela sv. Augustina v Brně a v neděli 5. února v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

Pořad TWR Stopy nabídne svědectví mladé ženy, jíž život dlouho nepřinášel naplnění a která v krizi propadla také alkoholu. Jak nakonec našla cestu k Bohu a víře, uslyšíte v pondělí 30. ledna v 9.15 (do 9.30).

V běžném životě se církev stává společenstvím tam, kde se shromažďuje, aby naslouchala Božímu slovu, slavila eucharistii a jejich působením se neustále obnovovala. Jak k tomu, aby taková činnost přinášela plody, přispívá katecheze, se dozvíte v další části vzdělávacího seriálu Katecheze v dějinách a současnosti. Vysíláme v pondělí 30. ledna v 16.00 (do 16.25).

Pořad TWR Život víry přináší příběh Dušana, muže, který si prošel mnoha bolestnými zastaveními. Jak našel cestu k Bohu, uslyšíte v pondělí 30. ledna uslyšíte ve 22.00 (do 22.25).

Pro vaše bolesti, pro vaše starosti, modleme se spolu. Takový je podtitul Noční linky, kterou na Proglasu nabídneme v pondělí 30. ledna ve 22.30. (do 23.30) Na vaše telefonáty, maily či SMSky se těší otec Martin Holík.

Před branami Jericha se můžete ocitnout spolu s Lídou Hojkovou, autorkou relace TWR Tichá pošta. Jako inspiraci pro svou úvahu si vybrala starozákonní postavu Jozua. Naladíte v úterý 31. ledna v 9.15 (do 9.30).

Magazín Kafemlýnek vysíláme v úterý 31. ledna. O dluzích, které se těžko splácí, bude vyprávět paní Zuzana, která se do velkých finančních potíží dostala kvůli nezdařenému podnikání svého manžela. Svědectví o tom, že těžkosti je lépe zavčas řešit, než přecházet, uslyšíte v 9.30 (do 10.25).

Na Světový den mládeže do Madridu se poutníci dostávali nejrůznějšími způsoby. Vypravil se tam taky Zdeněk Sigmund – ale 3000 kilometrů urazil na koloběžce. Více uslyšíte v Barvínku v úterý 31. ledna v 16.00 (do 16.55).

Pořad českobudějovického studia Jan o Gregoriánské schole sv. Anny,jejíž členové působí především na Českokrumlovsku, vysíláme v úterý 31. ledna ve 22.00 (do 22.25).

O Matce Tereze a jejím životním poselství lásky uvažuje Karel Řežábek v pořadu TWR Zrcadlo. Poslouchejte ve středu 1. února od 9.15 (do 9.30).

Každý člověk touží po přijetí. Potřebujeme ujištění, že navzdory svým selháním neztrácíme pro druhé hodnotu a důležitost. Jak komunikovat s druhými a jak nacházet cestu k nim i sobě sama, prozradí psycholožka Milena Mikulková. Nalaďte si Dopoledne s Magdou Hauserovou ve středu 1. února v 9.30 (do 10.25).

Ve Folklorním okénku ve středu 1. února nabídneme záznam z koncertu k osmdesátinám Luboše Holého z Divadla Husa na provázku, který se konal 10. října 2010. Vzpomeneme tak osobnost vynikajícího horňáckého zpěváka Luboše Holého, od jehož smrti v těchto dnech uplyne rok. Naladíte v 16.55 (do 17.55).

Pouť k sobě samému - to je podtitul dalšího vydání magazínu Pod slunečníkem. O cestě do Litmanové, na Ukrajinu a k sobě povypráví Karel Kratochvil. Vysíláme ve čtvrtek 2. února od 9.30 (do 10.25).

V pořadu Hrajte, kapely! ve čtvrtek 2. února budeme hrát na vaše přání. Pokud chcete slyšet svou oblíbenou píseň či dechový orchestr, můžete vyplnit formulář na webových stránkách folklor.proglas.cz, či své přání zaslat přímo do živého vysílání formou SMS. Na slyšenou se v 16.55 (do 17.55) těší Kateřina Kovaříková.

K návštěvě Lurdské jeskyně v Bělském lese vás ve čtvrtek 2. února pozve Antonín Žolnerčík z ostravského studia. Naladíte ve 22.00 (do 22.25).

Miroslav Kubíček přemýšlí v Rýmování o životě o jednom zázraku a o tom, jak jsou ty největší zázraky mnohdy nenápadné. Pořad TWR vysíláme v pátek 3. února v 9.15 (do 9.30).

V pátek 3. února přineseme první část vzdělávacího cyklu Poselství osobností křesťanské Evropy. Od 9.30 (do 10.00) budeme hovořit o Francii, prvorozené dceři církve. 

Kněz Antonín Šuránek, spirituál kněžského semináře v Olomouci, spisovatel, básník a politický vězeň, zemřel v pověsti svatosti v roce 1982. Beatifikačním procesem P. Šuránka se od června loňského roku zabývá Římská kongregace pro svatořečení. Více informací přineseme v pořadu Všimli jsme si v pátek  3. února v 16.00 (do 16.45).

Misionářka Jana Ungerová je hostem pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu, řeč bude o tvůrčím myšlení. Naladíte v sobotu 4. února v 8.00 (do 9.00).

Kniha Chatrč kanadského misionáře Paula Younga je příběhem o tom, jak člověk tváří v tvář zlu nalézá sebe sama. Více se dozvíte v Knihovničce Proglasu v neděli 5. února ve 13.20 (do 13.30).

Pořad Křesťan a svět uslyšíte v neděli 5. února v 17.00. (do 17.30) Publicista a předseda mediální komise Ekumenické rady církví v ČR Petr Vaďura vypráví o své cestě k Bohu a o své cestě s Bohem.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou