Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Církev si připomene Světový den zasvěceného života

Datum publikace1. 2. 2012, 13.10
TiskTisk

Ve čtvrtek 2. února si církev připomíná Světový den zasvěceného života, který ustanovil v roce 1997 papež bl. Jan Pavel II. Při této příležitosti se u nás zasvěcené osoby tradičně setkávají se svými biskupy.

Praha - V kapitulním kostele Všech svatých na Pražském hradě se s řeholníky, řeholnicemi a zasvěcenými osobami setká pražský arcibiskup Dominik Duka ve čtvrtek 2. února v 9:30 hodin. Ten samý den se s řeholníky setká i olomoucký arcibiskup Jan Graubner, stejně jako královéhradecký biskup Jan Vokál a ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz.. Začátek jeho setkání se zasvěcenými osobami je naplánován na 10:00 hodin do opavského kostela sv. Ducha.

Setkání Bohu zasvěcených osob z řádů a hnutí působících v plzeňské diecézi proběhne za účasti biskupa Františka Radkovského v sobotu 4. února v prostorách komunity Koinonia Jan Křtitel v Plzni – Liticích. Program setkání bude zahájen v 9:30 hodin mší svatou v kapli Navštívení Panny Marie a pokračovat bude v 11:00 hodin přednáškou na téma „Zasvěcený život – život v síle charismatu Ducha svatéto,“ kterou pronese P. ThLic. Alvaro Grammatica.

V brněnské katedrále sv. Petra a Pavla se sejdou řeholníci, řeholnice a ostatní osoby zasvěceného života působící v brněnské diecézi. Setkání v sobotu 4. února zahájí v 9:30 hodin  přednáška P. Antonína Krasuckého, převora dominikánského kláštera v Praze u sv. Jiljí., po ní bude následovat mše svatá. Ten samý den, tedy 4.února, se ze zasvěcenými osobami setká i litoměřický biskup Jan Baxant.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou