Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mons. Jozef Haľko je novým slovenským biskupem

Datum publikace31. 1. 2012, 14.40
TiskTisk

Svatý otec Benedikt XVI. dnes jmenoval nového bratislavského pomocného biskupa. Stal se jím 48letý Mons. Jozef Haľko, dosavadní mluvčí arcidiecéze, který zároveň odpovídal za pastoraci maďarsky mluvících věřících v Bratislavě.

Bratislava: Mons. Jozef Haľko je prvním pomocným biskupem bratislavské arcidiecéze v dějinách. Podle apoštolského nuncia na Slovensku Mons. Maria Giordana je biskupské jmenování důležitý církevní akt, který je vyjádřením starosti Svatého Otce o to, aby v církvi, v tomto případě v církvi na Slovensku, nechyběli dobří pastýři Božího lidu směřujícího k věčné spáse. 'Vděčíme Bohu za toto jmenování a zveme k modlitbě za nově jmenovaného biskupa,' uvedl nuncius, který zprávu o jmenování nového biskupa Svatým Otcem zprostředkoval.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou