Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tříkrálová sbírka překonala historický rekord

Datum publikace1. 2. 2012, 16.07
TiskTisk

Ačkoli definitivní výsledky letošního 12. ročníku Tříkrálové sbírky nejsou ještě známy, už nyní je jisté, že koledníkům se podařilo vybrat vice než 74 milionů korun a překonat tak loňský rekord.

Praha: Podle prozatímních součtů, které vycházejí z výsledků sčítání v jednotlivých diecézích, dosáhl letošní výnos Tříkrálové sbírky částky 74,3 milionu korun. Loni, kdy se poprvé v historii sbírky podařilo překročit částku 70 milionů korun, se podařilo vykoledovat 72,7 milionů korun.

Výtěžek sbírky je určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, zejména v regionech, kde se sbírka koná. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou