Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

I v olomoucké arcidiecézi se Tříkrálová sbírka povedla

Datum publikace3. 2. 2012, 16.35
TiskTisk

Již známe konečné výsledky Tříkrálové sbírky 2012 (viz článek na našich stránkách). Jelikož se na tomto úspěchu výrazně podíleli i koledníci z olomoucké arcidiecéze, přinášíme informace o výtěžku z tohoto regionu. Doplňujeme tak mozaiku zpráv z různých diecézí v ČR na téma lednového koledování.

Arcidiecézní charita Olomouc úředně rozpečetila všechny sbírkové pokladničky letošní Tříkrálové sbírky. V olomoucké arcidiecézi jich bylo v evidenci 4 792 a lidé přes koledníky místních Charit celkem darovali úctyhodných 21 127 165,00 Kč. Minimálně 65 % výtěžku se vrací do regionů, kde byly vybrány. Dále budou podpořeny projekty zahraniční humanitární a rozvojové pomoci a projekty pomoci organizované diecézními Charitami a celorepublikové centrály Charity Česká republika.
Po ukončení koledování se všechny kasičky úředně rozpečetily pod dozorem místních úřadů. Kompletní výnos se pak dle zákona o veřejných sbírkách musí schromáždit na jediném centrálním kontu. Až následně se peníze distribuují k jednotlivým projektům.

Finanční prostředky Tříkrálové sbírky jsou každoročně využívány na pomoc lidem u nás i v zahraničí a na rozvoj aktivit Charity. Podpořeny jsou projekty zaměřené na celé spektrum cílových skupin, kterým se Charita věnuje. Každoročně jich je na 150.

Podrobné informace o Tříkrálové sbírce získáte na www.trikralovasbirka.cz.

Sbírku lze celoročně podporovat prostřednictvím zasílání DMS KOLEDA 877 77.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou