Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Informace pro poutníky na jmenování kardinála Duky

Datum publikace3. 2. 2012, 15.22
TiskTisk

Poutní centrum biskupství královéhradeckého a ČM Fatima v Koclířově, kteří zajišťují pouť do Vatikánu na slavnostní jmenování pražského arcibiskupa Dominika Duky kardinálem, přináší organizační pokyny pro poutníky. Ješte je možnost přihlásit se na autobusovou pouť. Informace o ní najdete v příloze článku.

Celková nabídka programu pro účastníky slavnosti uvedení pražského arcibiskupa Mons. Dominika Duky OP do sboru kardinálů
Řím 18.-20.2.2012

Sobota 18. 2. 2012

10.30 hod.      Kardinálská konzistoř; Vatikán, Bazilika sv. Petra

Bohoslužba slova s uvedením jmenovaných do sboru kardinálů

(Pozn. Na tuto slavnost bylo potřebné předem objednat pro účastníky vstupenky. Výhradně pro ty, kdo si o ně předem požádali na ČBK nebo u koordinátora akce Poutního centra královéhradeckého biskupství - P. Pavel Dokládal)

Vstupenky do Baziliky sv. Petra na sobotu 18. 2. i na neděli 19. 2. bude předávat poutní centrum s označením vlaječky ČR před kostelem sv. Anny (Via s. Anna 1), který je těsně v areálu hradeb Vatikánu, když se jde od stanice metra Ottaviano s.Pietro, přes křižovatku z via di Porta Angelica velmi blízko před příchodem na náměstí sv. Petra ve Vatikánu. Vstupenky, které nejsou číslovány, budeme předávat od 8.00 do 9.30 hod., ale všem, komu to bude možné, velmi doporučujeme přijít již na 8.00 hod. a obsadit přední místa v bazilice sv. Petra. Rovněž nabídneme a doporučujeme české vlaječky a snažit se být spolu s dalšími účastníky z ČR co možná nejvíce pohromadě.

Po ukončení kardinálské konzistoře po poledni bude volný program.

Nejpozději ve 14.45 hod. účastníci z ČR zaujmou místa v chrámu sv. Řehoře VII. na Via del Cottolengo 4, kde v 15.00 hod. začíná mše sv., kterou pro účastníky z ČR povede arcibiskup pražský a primas český J.Em. Dominik kardinál Duka OP; ostatní biskupové a kněží budou koncelebrovat. Ke koncelebraci si, prosím, vezměte albu a bílou štolu.

(Chrám sv. Řehoře se nachází hned za Vatikánem, vychází se na straně nad aulou Pavla VI (audienční hala) na Piazelle Gregorio VII (asi 10 minut chůze z Vatikánu)

Po ukončení mše sv. můžeme jít společně k návštěvě kardinálských komnat. Stanovený čas k postupnému příchodu je v čase 16.30 - 18.30 hod. po skupinách. Lístky ani reservace zde nejsou stanoveny.

Tímto končí nabídka programu na sobotu 18. 2. 2012.

Neděle 19. 2. 2012

9.30 hod.        mše sv. Se Svatým Otcem Benediktem XVI.; Vatikán, Bazilika sv. Petra

Mše sv. bude přenášena také naší televizí na programu ČT2. Po skončení se shromáždíme před bazilikou na svatopetrském náměstí (znovu je velmi třeba, abychom se snažili účastníci z ČR jak v bazilice, tak poté na náměstí být co nejvíce pohromadě a mít české vlaječky) na společnou modlitbu Anděl Páně se Svatým Otcem, která je rovněž přenášena TV NOE a do celého světa. Je velmi vhodné, abychom dali najevo svou přítomnost z ČR i vděčnost za uvedení našeho primase do sboru kardinálů. Proto prosíme, respektujte organizační pokyny koordinátorů z Poutního centra vedených P. Pavlem Dokládalem.

Touto slavností krátce po poledni je zakončen společný nedělní program.

Pondělí 20.2.2012

11.00 hod.      mimořádný proslov k nově jmenovaným kardinálům, jejich rodinným příslušníkům a poutníkům přítomným na konzistoři kardinálů; Vatikán aula Pavla VI.

Svatý Otec Benedikt XVI. společně s nově jmenovanými kardinály, tedy i kardinálem Dominikem Dukou se setká s účastníky, kteří své kardinály na cestě do Říma doprovázeli.

Velmi doporučujeme přijít k aule Pavla VI. již v 9.00 hod. ráno a poté zaujmout v aule co nejlepší místa vpředu. Zde zvlášť je třeba mít české označení - vlaječky a ve vhodné chvíli také Svatému Otci „poděkovat“!

V aule jsou místa k sezení, jsou zde toalety, proto není třeba se obávat dřívějšího příchodu.

Bude-li to vhodné, budeme moci se i společně před zahájením pomodlit, tak jako při běžných audiencích v čase očekávání.

Touto mimořádnou audiencí v pondělí 20. 2. 2012 po poledni je ukončen celý 3-denní program v Římě. Rovněž na tuto audienci nejsou, stejně jako při návštěvě kardinálských komnat, vstupenky ani rezervace. I z tohoto důvodu je vhodné přijít včas.

Informace pro kněze: Společná koncelebrace bude, jak je uvedeno, v sobotu 18. 2. v 15.00 hod. s otcem kardinálem Dukou, v neděli budeme přítomni společně s věřícími při mši sv. v 9.30 hod. v bazilice sv. Petra bez možnosti koncelebrace. Na pondělí 20. 2., vzhledem k nutnosti odjezdů, již není připravována společná mše sv.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou