Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prohlášení rektora Univerzity Karlovy

Datum publikace3. 2. 2012, 19.48
TiskTisk

Přinášíme vám prohlášení prof. Václava Hampla, rektora Univerzity Karlovy (UK), ohledně údajné expertízy UK týkající se navrácení církevního majetku.

Prohlášení rektora Univerzity Karlovy

 

 Tento týden jsem byl seznámen se skutečností, že někteří politici  v rámci diskuse o návrhu zákona o církevních restitucích začali argumentovat údajnou právní expertizou Univerzity Karlovy v Praze, která by měla dovozovat, že navrácení majetku církvím by ve skutečnosti nebylo restitucí, tj. navrácením neoprávněně odebraného majetku původnímu majiteli.

Akademičtí i vědečtí pracovníci Univerzity Karlovy v rámci své činnosti zpracovávají značné množství odborných stanovisek, studií a komentářů.

Důrazně však upozorňuji, že k tomu, aby jakékoliv takové stanovisko mohlo být vydáváno za expertizu Univerzity Karlovy v Praze, musela by jej schválit Vědecká rada UK. Bez této autorizace nejde o expertizu Univerzity Karlovy a pokud je snad nějaký - Vědeckou radou UK neschválený - materiál takto označen, jde o označení neoprávněné.

V této souvislosti konstatuji, že Vědecká rada UK žádný materiál týkající se problematiky navracení církevního majetku nikdy neprojednala.

V Praze dne 3. února 2012

 

Prof. Václav Hampl

rektor Univerzity Karlovy

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou