Lupa
Obsah Obsah
Portál

Světový den nemocných v Arcidiecézi olomoucké

Datum publikace6. 2. 2012, 15.45
TiskTisk

Hned na několika místech olomoucké arcidiecéze si věřící v následujících dnech připomenou Světový den nemocných, připadající na 11. února. Arcibiskup Jan Graubner navštíví nemocné v Olomouci už ve čtvrtek 9. února, v sobotu 11. února bude mše svaté pro nemocné ve Zlíně a ve Strážnici celebrovat prezident arcidiecézní charity P. Bohumír Vitásek.

Olomouc: U příležitosti Světového dne nemocných zavítá ve čtvrtek 9. února 2012 odpoledne arcibiskup Jan Graubner do Fakultní nemocnice Olomouc a navštíví nemocné na některých odděleních. Tentýž den večer se pak setká s lékaři a zdravotníky v olomouckém kostele a klášteře dominikánů (Slovenská 14). Zde bude v 18.00 hodin sloužena mše svatá a od 19.00 hodin bude následovat setkání.

Přímo o Světovém dni nemocných, v sobotu 11. února, bude v 15.30 hod sloužena mše svatá v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně, které se zúčastní lékaři, zdravotníci i nemocní. Hlavním celebrantem bude P. Bohumír Vitásek, prezident Arcidiecézní charity Olomouc a biskupský delegát pro pastoraci nemocných.

Týž den se koná také pouť nemocných k Panně Marii Strážnické, jejíž program je tento: 17.00 hod. modlitba růžence, 17.45 hod. prezentace poselství papeže Benedikta XVI.; 18.00 hod. poutní mše svatá a po ní mariánská pobožnost. Také zde bude hlavním celebrantem P. Vitásek.

O službě nemocničních kaplanů v Arcidiecézi olomoucké se lze více dozvědět na adrese www.ado.cz/kaplan.

Soubory ke stažení

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou