Briefing pro novináře ve Žďáru nad Sázavou

U příležitosti přípravy Celostátního setkání mládeže se uskuteční zítra 8. února v 10:45 hodin na Městském úřadě ve Žďáru nad Sázavou v malém zasedacím sále briefing pro novináře.
Publikováno: 7. 2. 2012 18:20

Zítra 8. února se sejdou členové Diecézních center pro mládež zodpovědní za pracovní týmy a doprovázející kněží k přípravě Celostátního setkání mládeže přímo ve Žďáru nad Sázavou.
Na přípravě setkání se aktivně podílejí stovky mladých lidí, kteří ve více jak 30 skupinách již od loňského roku pracují na tom, aby zajistili ubytování, stravování, technické zázemí i celý program setkání včetně hudební složky a režie.
Na zítřejší briefing o aktuálních přípravách Celostátního setkání mládeže jsou zváni  všichni novináři.

Materiály pro novináře jsou přiloženy.

Roste počet laických misionářů

V souvislosti s misijní nedělí, která připadá na 24. října, předložilo Tiskové středisko Svatého stolce některé statistiky o působení církve ve světě.
22.10.2021

Setkali jsme se s Ježíšem, a proto hlásáme - 95. světový den misií

Tuto neděli církev oslaví 95. světový misijní den. Letos se bude konat pod heslem: "Potkali jsme Ježíše, a tedy hlásáme". Pojí se tentokrát s mnoha výročími spojenými s misijním působením církve, zejména s 200. výročím založení Papežských misijních děl.
22.10.2021

Povinnost nošení respirátorů na církevních akcích nadále platí

Od pondělí 25. října 2021 vstupují v platnost opatření, která se týkají ochrany dýchacích cest při hromadných akcích. Opět bude platit povinnost nosit respirátor ve vnitřních prostorech staveb, kde jsou přítomny alespoň 2 osoby vzdálené méně než 1,5 metru, pokud se nejedná o členy domácnosti a osoby při provádění autorského díla, tj. celebranta, kazatele, osoby přednášející biblická čtení, přímluvy, modlitby a podobně. Žalmisté a zpěváci doprovázející modlitbu či mši svatou nemusí mít respirátor po dobu zpěvu.

Prof. Vojtěch Novotný obhájil funkci děkana KTF UK

Dne 20. října 2021 byl akademickým senátem dle Jednacího řádu AS KTF UK zvolen kandidát na funkci děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy. Stal se jím prof. PhLic. Vojtěch Novotný, Th.D.
21.10.2021

Červená středa: Setkání organizátorů, 30. 9. 2021 - 9. Informace k letošnímu ročníku, tipy na aktivity

Přinášíme vám záznam ze setkání zájemců a organizátorů Červené středy, které proběhlo 30. září 2021 v kostele sv. Vojtěcha v Praze - Dejvicích. 9. video: Informace k letošnímu ročníku, tipy na aktivity, brožura (Irena Tejkalová, Česká biskupská konference)