Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tématem Národního týdne manželství je porozumění

Datum publikace8. 2. 2012, 15.00
TiskTisk

Rozumíme si? Tak se zeptá mnoho českých žen a mužů ve dnech 13.–19. února 2012, na něž připadá šestý ročník Národního týdne manželství. Jeho tématem letos budou „Cesty k lepší komunikaci v manželství“.

„Většina rozváděných manželství udává jako hlavní důvod rozdílnost názorů a povah,“ říká k volbě tématu Petr Činčala, organizátor akce a šéf Centra Generace v Liberci. „Komunikace vedoucí k porozumění je právě způsob, jak rozdílnost názorů a povah může být nejen překonána, ale jak se může stát silnou stránkou manželského páru,“ dodává.

Šestý ročník české součásti celosvětové občanské iniciativy se uskuteční v týdnu od 13. do 19. února. Patronkou akce bude tentokrát Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny, kde bude také týden slavnostně zahájen v pondělí 13. února tiskovou konferencí od 10.30 hodin.

Národní týden manželství je příležitostí k vydávání knih pro páry. Za posledních pět let vyšlo na českém knižním trhu 80 knih na téma manželské vztahy. K šestému ročníku vyjde například kniha Komunikační dovednosti pro páry od manželské poradkyně Nancy van Peltové. Národní týden manželství začal v roce 1996 ve Velké Británii, následně v roce 2007 v ČR a v současné době se připravuje v dalších 14 zemích na světě.

Podrobnější informace o NTM i přehled akcí podle jednotlivých krajů je k dispozici na adrese www.tydenmanzelstvi.cz

 

Petr Činčala, koordinátor Národního týdne manželství

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou