Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 7/2012

Datum publikace15. 2. 2012, 16.36
TiskTisk

V Národní svatyni Neposkvrněného početí ve Washingtonu zněla čeština – královéhradecký biskup Jan Vokál tam totiž sloužil mši svatou za Václava Havla.

Generální sekretář ČBK Mons. Tomáš Holub se v rozhovoru vyjadřuje k probíhajícímu legislativnímu procesu o majetkovém narovnání státu a církví, zejména k postupu ČSSD.

Zahraniční rubrika se věnuje aktuálnímu dění souvisejícímu se sexuálním zneužíváním v katolické církvi. Tomuto bolestnému tématu se ve Vatikánu věnovali zástupci 110 biskupských konferencí.

Tematická dvoustrana se věnuje exerciciím neboli duchovním cvičením. O tom, jak prohloubit duchovní život a najít v něm Boží vedení, hovoří mj. P. Ludvík Armbruster.

Rodinná příloha Doma se tentokrát věnuje zpovědi dětí. Jak dětem usnadnit cestu ke svátosti smíření, aby se jim stala přirozenou součástí života?

Miloš Forman – jeden z mála Čehů, kterým se podařilo dobýt svět. Zaměřuje se na něj kulturní rubrika, neboť v těchto dnech se slavný režisér dožívá osmdesáti let. Noviny uzavírá rozhovor s Ester Janečkovou, kterou mnozí čtenáři znají z pořadu Pošta pro tebe. Málokdo však ví, že své dětství prožila v disentu nebo jak uvažuje o věcech víry. Uvnitř listu čtenáři dále naleznou televizní přílohu. Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou