Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kurz Alfa? V Brně po třetí

Datum publikace16. 2. 2012, 13.05
TiskTisk

„Na co by ses zeptal, kdyby existoval Bůh?“ S touto otázkou se obracejí organizátoři kurzu Alfa na nevěřící. Během vlastního kurzu jim pak nabízejí odpověď na patnáct otázek, které se dotýkají základů křesťanské víry.

Brno: Kurzy Alfa pořádá v České republice i po celém světě katolická církev i řada církví nekatolických. Na organizaci katolického kurzu Alfa v Brně se podílejí členové několika různých brněnských i mimobrněnských farností. Kurz Alfa se koná se souhlasem a podporou brněnského biskupa Mons. ThLic. Vojtěcha Cikrleho.

Jak uvádí mluvčí kurzu, Lenka Češková: 'Kurz Alfa představuje krátký úvod do současného praktického křesťanství. Určen je všem nevěřícím a hledajícím lidem bez rozdílu věku, kteří se ptají po smyslu života a snaží se nalézt odpovědi na palčivé otázky spojené s vírou a životem člověka, např. jaký je smysl utrpení, v čem spočívá skutečná láska, proč odpouštět apod. Účastnit se jich mohou také ti, kteří byli jako děti pokřtěni, ale dál v církvi nežili.'

Kurz Alfa tvoří řada deseti večerů, které doplňuje jeden společně strávený víkend. Každý večer má tři části. Začíná teplou večeří, po které následuje přednáška na určité téma. Mezi přednášejícími se střídají kněží a laici katolické církve i některých nekatolických církví. Hlavní téma večera je po přednášce dále rozebíráno v menších diskusních skupinkách, kde má každý účastník možnost vyjádřit vlastní názor, podělit se o své zkušenosti a klást další otázky. Mezi hlavní témata kurzu Alfa patří otázky, jak získat víru, jak odolat zlému, jak prožít svůj život co nejlépe, zda je k víře potřeba i církve, proč se modlit, jak nás Bůh vede, zda Bůh uzdravuje i dnes, kdo je to Ježíš a proč zemřel, kdo je to svatý Duch a jak jím mohu být naplněn a další. Celý kurz je zakončen slavnostní závěrečnou večeří, na níž účastníci mohou pozvat své známé, kteří by mohli mít zájem o účast na kurzu v příštím běhu, ale i další přátele.

Účast v kurzu je bezplatná a nezávazná. Z kurzu je možno kdykoliv svobodně odejít. Pokud účastník nechce dále pokračovat, není k tomu nijak vázán. Náklady na kurz jsou hrazeny ze sponzorských příspěvků organizátorů. Pokud účastníci chtějí, mohou do sbírky také přispět.

        

Třetí běh kurzu Alfa bude zahájen 15. března 2012 a potrvá do 31. května 2012, kdy bude zakončen slavnostní večeří. Setkání se již podruhé budou konat v budově římskokatolické fary při kostele sv. Tomáše na Lidické 6.

Katolický kurz Alfa v Brně

Kontakt a informace pro média:

Lenka Češková

maddalena.ceskova@gmail.com

+420 733 755 891

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou