Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 8/2012

Datum publikace22. 2. 2012, 16.56
TiskTisk

Jen pár minut poté, co z leteckého speciálu z Říma vystoupil redaktor KT Martin T. Zikmund, začala v jeho počítači vznikat písemná podoba reportáží, anket a rozhovorů ze slavnostního uvedení do kardinálské funkce Dominika Duky ve Věčném městě.

Tématu se věnuje nejen zpravodajství, ale celá tematická dvoustrana. V tomto čísle KT přibližuje čtenářům nejen slavnost, od které se může pražský arcibiskup oficiálně nazývat kardinálem, ale mapuje i cestu českých poutníků do Říma a vydává se tamtéž na pouť za inspirátorem a přímluvcem Dominika Duky: sv. Vojtěchem.

Zahraniční zpravodajství se věnuje také řecké krizi – nejen ve společnosti, ale i v tamní církvi, která musí prodávat nemovitosti, aby zajistila svůj chod a mohla pomáhat. Všechno má svůj čas – masopustní veselí pomalu, ale jistě odeznívá – a nastává usebranější období.

 Titulní strana a celý přebal KT hovoří jednoznačně: stojíme na prahu postu. Po jeruzalémských ulicích i tradici křížové cesty nás hned v úvodu provází P. Prokop Siostrzonek. Teologický poradce KT P. Romuald Štěpán Rob OP pak připravil pro čtenáře průvodce křížovou cestou, kterého si může každý sestavit z jednoho listu tohoto vydání novin a najít v něm společníka na cestě k jádru velikonočních událostí.

 Perspektivy se věnují zásadní otázce: Proč jsou mnozí naši současníci popuzení tím, že druzí věří? Čím je ohrožují křesťané odporující politické korektnosti většiny?

 Uvnitř listu čtenáři dále naleznou čtyřstranu o Majetkovém narovnání státu s církvemi, Perspektivy a TV a rozhlasový program.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou