Lupa
Obsah Obsah
Portál

Metropolis 2012

Datum publikace27. 2. 2012, 14.10
TiskTisk

'Metropolis 2012“ je název projektu městských misií, který zahájila Papežská rada pro novou evangelizaci minulý týden v Bruselu.

Brusel: Do projektu se postupně zapojí i další evropská města - Dublin, Paříž, Záhřeb, Budapešť, Varšava, Frankfurt, Lisabon, Turín, Vídeň, Barcelona a Liverpool. Projekt se obrací zejména k „vlažným křesťanům“, kteří byli pokřtěni, avšak již dále nesdílejí cestu víry s církví, řekl pomocný biskup diecéze Malines-Brusel, Mons. Jean Kockerols. Podle jeho názoru by bylo zapotřebí zahájit dlouhodobý evangelizační proces, aby evropská církev opětovně nabyla důvěryhodnosti a stala se znamením pro obyvatele místních metropolí. Lisabonský patriarcha k projektu nové evangelizace poznamenal, že křesťanské komunity jsou v lhostejné a agnostické Evropě zatlačeny do situace menšin. Avšak ani tito minoritní křesťané často nerozumí své vlastní víře, dodal kardinál José da Cruz Policarpo.

 

Převzato: RadioVaticana

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou