Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 9/2012

Datum publikace28. 2. 2012, 16.14
TiskTisk

Domácí zpravodajství se věnuje zevrubně první mši svaté arcibiskupa Dominika Duky v roli kardinála.

Stranou zájmu nezůstal ani fakt, že plzeňské pivo, žehnané při várce biskupem Františkem Radkovským, skončí na velikonočním stole ve Vatikánu. Zatímco si političtí vězni připomněli nástup komunismu k moci, studenti protestují proti reformám, včetně těch z teologických fakult.

Tematická dvoustrana se věnuje tématu, o němž se raději příliš nemluví: exorcismu. Je to ze strachu? Nebo se lidé vyhýbají senzacím, případně mají strach ze zla? KT se snaží exorcismus nahlédnout věcně a bez emocí.

Karel May, Vinnetou a Old Shatterhand – právě jim je věnovaná při příležitosti sta let od úmrtí slavného spisovatele rodinná příloha Doma. Mayovky patří ke klasickým dílům dobrodružné literatury, co ale víme o životě autora?

Kulturní rubrika se věnuje nejen knižní anketě, ale přináší také informaci o vydání rozhlasových glos Dominika Duky, které loni odvysílal Radiožurnál. Knižně vyšly při příležitosti jeho jmenování kardinálem. Speciální příloha DOBRÁ KNIHA 2011 přináší výsledky letošní literární ankety. Jejím vítězem je knižní rozhovor s P. Ludvíkem Armbrusterem Tokijské květy, jehož autorem je redaktor KT Aleš Palán. Noviny uzavírá rozhovor s Danielou Iwashitou, organizátorkou osmi ročníků ankety Lidových novin o Knihu roku. Zajímalo nás, co je smyslem podobných literárních anket. Uvnitř listu čtenáři dále naleznou TV + rozhlasový program.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou