Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svatý otec se zúčastní Světového setkání rodin v Miláně

Datum publikace29. 2. 2012, 15.43
TiskTisk

Svatý otec Benedikt XVI. se bude po tři dny dny, od pátku 1. června až do neděle 3. června 2012 účastnit VII. Světového setkání rodin, které se letos koná v italském Miláně.

Milán: Včera tuto informaci oznámil na tiskové konferenci milánský arcibiskup , kardinál Angelo Scola: 'Třídenní návštěva papeže v Itálii je zcela mimořádná a velmi ​​neobvyklá událost,' dodal kardinál Scola. Na tiskové konferenci byl rovněž představen program této papežovy cesty, který bude  velmi bohatý:

Benedikt XVI. přiletí do Milána v pátek 1. června v 17.00 hodin. Ještě na milánském letišti ho čeká oficální přivítání představiteli města a státní správy. Poté se papež setká s obyvateli Milána na náměstí před dómem a večer navštíví světoznámý operní dům - La Scala, která na jeho počest připravuje speciální koncert.

V sobotu 2. června dopoledne se papež setká nejprve s kněžími, řeholníky a řeholnicemi v milánském dómu a potom na stadionu San Siro s biřmovanci. Odpoledne přijme na arcibiskupství představitele městského magistrátu. Sobotní den bude zakončen slavnostní vigilií Světového setkání rodin na letišti v Bresso ve 20.30 hodin.

V neděli 3. června v 10.00 bude na stejném místě Benedikt XVI. sloužit mši svatou a  odpoledne v 16.30 se Svatý otec ještě setká s organizátory tohoto světového setkání.

VII. Světové setkání rodin proběhne od 30. května do 3. června 2012 v severoitalském Miláně. Pořádá ho Papežská rada pro rodinu s jejím předsedou, italským kardinálem Ennio Antonellim, a milánská arcidiecéze, v jejímž čele stojí kardinál Angelo Scola. Minulé setkání rodin se konalo roku 2009 v hlavním městě Mexika

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou