Lupa
Obsah Obsah
Portál

Vysílání Proglasu 29.2.-4.3.2012

Datum publikace29. 2. 2012, 16.27
TiskTisk

Během celé postní doby se na Proglasu můžete každou středu a pátek zapojit do modlitby při pobožnosti křížové cesty; např. Knihovnička Proglasu potom v pátek představí nový knižní rozhovor s kardinálem D. Dukou s názvem 'Tradice, která je výzvou'. Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Bohoslužby: ve čtvrtek 1. března v 18.00 mše svatá z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 2. března v 18.00 bohoslužba z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 4. března v 9.00 mše svatá z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě. 

Během celé postní doby vás na Proglasu zveme k pobožnostem křížové cesty. Naladíte každou středu a pátek po zprávách v 15.00.

Král Železného království – Krutimor Kostěj Černý se v další části seriálu Než zazvoní zvonec uchází o ruku princezny Marušky. Je jasné, jakou dostane odpověď. Nicméně Krutimor není z těch, který by se vzdával po prvním neúspěchu. Propukne válka nebo princezny čeká ještě něco horšího? Opravdové pohádkové drama čekejte ve středu 29. února v 16.00. (do 16.55)

Hostem Heleny Bretfeldové ve Folklorním okénku bude cimbalista, zpěvák a etnomuzikolog Jaromír Nečas, který v těchto dnech slaví 90. narozeniny. Rozhovor s čerstvým jubilantem, propagátorem lidové písně a osobitým vypravěčem uslyšíte ve středu 29. února v 16.55. (do 17.55)

Skupina Epy de Mye se na svém novém albu Maso! představuje v novém složení a s novým stylem – přednost dává folkrocku. S kontrabasistkou Lucií Cíchovou budeme hovořit v pořadu Jak se vám líbí ve středu 29. února v 19.15. (do 20.00)

Ve čtvrtek 1. března přivítáme v magazínu Pod slunečníkem kováře pana Miloše Zlámala. O svém řemeslu a o své cestě životem bude vyprávět v 9.30. (do 10.25)

Není Jeseník jako Jeseník – to je podtitul pořadu ostravského studia Hedvika. Navštívíme farnosti Jeseník nad Odrou a Suchdol nad Odrou a pohovoříme s P. Ladislavem Stanečkou. To vše ve čtvrtek 1. března ve 22.00. (do 22.25)

Hrdý či pyšný může být podle Bible jen blázen. O hrdosti přemýšlí v svém úvahovém pořadu Rýmování o životě Miroslav Kubíček. Vysíláme v pátek 2. března v 9.15. (do 9.30)

V pátek 2. března v 9.30 (do 10.00) uslyšíte další část vzdělávacího cyklu Poselství osobností křesťanské Evropy. Pořad nese podtitul Jana z Arku aneb odvaha dětí Božích.

V pátek 2. března v 16.00 (do 16.45) uvedeme v rámci pořadu Všimli jsme si rozhovor s prodejci časopisu Nový prostor, jehož koupí můžeme podpořit lidi bez domova.

Komorní soubor Petrof Piano Trio přichází se svým druhým CD – tentokrát s Mozartovými, Sukovými a Dvořákovými skladbami. Představí se v Oktávě v pátek 2. března v 16.55. (do 17.25)

Hostem pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu bude Tomáš Mrázek, kazatel sboru Bratrské církve baptistů ze Suchdola nad Odrou. O manželství a jeho krachu z pohledu Bible bude hovořit v sobotu 3. března od 8.00. (do 9.00)

Knihovnička Proglasu představí nový knižní rozhovor s kardinálem Dominikem Dukou Tradice, který je výzvou. Připravujeme na neděli 4. března na 13.20. (do 13.30)

Nedělní pohádka čeká na nejmenší posluchače také 4. března. Ve 14.00 (do 14.15) se mohou těšit na vyprávění o krejčíku a hloupém obrovi.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou