Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Postní duchovní cvičení pro papeže a kurii

Datum publikace1. 3. 2012, 12.24
TiskTisk

Jednota s Bohem, jak je popisovaná v Prvním Janově listě, je ústředním tématem exercicií, které se tento týden konají ve Vatikánu.

Řím: K pravidelným třem meditacím, které vede kardinál Laurent Monsengwo Pasinya, arcibiskup konžského hlavního města Kinshasa, se papež Benedikt XVI. a členové kurie sejdou v kapli Redemptoris Mater Apoštolského paláce naposledy v sobotu. Ostatní pravidelné programy, jako například středeční audienci, papež v tomto týdnu zrušil. Kardinál Monsengwo zvolil téma jednoty s Bohem, protože právě skrze ni se církvi dostává milosrdenství a láskyplného vedení. „Je to zajímavé a stále aktuální téma, protože se tak dostáváme ke všem problémům, které církev zažívala v minulosti a které nás potkávají i dnes,“ komentoval postní duchovní obnovu kardinál.

 

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou