Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zástupci biskupských konferencí odslouží mši za Evropu

Datum publikace2. 3. 2012, 12.43
TiskTisk

Předsedové biskupských konferencí jihovýchodní Evropy se setkají s Radou Evropy a 7. března 2012 budou sloužit mši svatou za Evropu.

Štrasburk: Každoroční setkání předsedů biskupských konferencí jihovýchodní Evropy se uskuteční od 5. – 8. března 2012 ve Štrasburku v kulturním centru St. Thomas. Již dvanácté setkání tohoto druhu organizuje Rada evropských biskupských konferencí (CCEE) ve spolupráci se stálým zastoupením Svatého Stolce při Radě Evropy.  Zúčastní se ho zástupci devíti biskupských konferencí: Albánie, Bosny-Hercegoviny, Bulharska, Řecka, Moldavska, Rumunska, Kypru, Turecka a Mezinárodní biskupská konference svatých Cyrila a Metoděje. 

Myslím, že toto setkání je velmi důležité nejen pro církev, ale i politiku. Především s ohledem na podporu a ochranu lidských práv, právního státu a demokracie jako základu Evropské Rady,“ řekl Mgr. Aldo Giordano, stálý pozorovatel Svatého Stolce při Radě Evropy a dodal: „Bude se hovořit o náboženské svobodě, náboženských symbolech ve veřejných prostorách, diskriminaci z náboženských důvodů, právech menšin a náboženské dimenzi mezikulturního dialogu.“ 

Ve středu 7. března se účastníci setkání sejdou ve štrasburské katedrále ke společné mši svaté za Evropu, jejíž hlavní celebrant bude tamní arcibiskup Jean-Pierre Grallet. Pozváni jsou zástupci evropských institucí.  

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou