Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kuba před návštěvou papeže toleruje katolická procesí

Datum publikace6. 3. 2012, 12.13
TiskTisk

Katolíci na Kubě se připravují na návštěvu papeže Benedikta XVI. veřejnou poutí křížové cesty. Procesí organizovaná havanskou arcidiecézí nejsou oficiálně povolena, úřady je však tolerují. Až do 16. března by se měly konat v různých částech kubánského hlavního města.

Havana: Podle listu Telegrafo se křížové cesty v centru hlavního města o víkendu zúčastnily stovky lidí. Možnost veřejných náboženských slavností v Havanně je považována za další indicii, že komunistický režim na Kubě se otevírá světu. Katolická církev je tu přitom již dva roky oficiálně akceptovaná jako prostředník v otázkách lidských práv.

Papež Benedikt XVI. je na Kubě na třídenní návštěvu očekáván 26. března. Na programu jsou mj. cesty do Santiaga de Cuba a Havany. Oficiální příležitostí k návštěvě je 400. výročí objevení sochy „Virgen de la Caridad del Cobre“  (Milostiplné Panny Marie z el Cobre), patronky Kuby. První a dosud poslední papežskou cestu na socialistickou Kubu podnikl Jan Pavel II. v lednu 1998. 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou