Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tématem zasedání COMECE bude aktivní stárnutí

Datum publikace12. 3. 2012, 14.48
TiskTisk

Jarní plenární zasedání COMECE (Komise biskupských konferencí Evropské unie) se uskuteční 21. – 23. března 2012 v Bruselu. Přítomno bude 23 členů COMECE, Českou republiku bude reprezentovat biskup Jan Baxant.  Hlavním tématem zasedání bude „Evropský rok 2012 věnovaný aktivnímu stárnutí a mezigeneračnímu dialogu“. Biskupští delegáti navíc v průběhu zasedání obnoví stálou komisi COMECE volbou nového prezidenta a čtyř více-prezidentů.

Brusel: Stárnutí je nepochybně výzvou pro celou společnost a všechny generace v Evropě a je jistě tématem mezigenerační solidarity a pro jednotlivé rodiny. Podíl populace EU, která je starší 50let a více se bude zvyšovat mnohem rychleji, než tomu bylo kdykoli v historii. Tento na jednu stranu  pozitivní jev, který je logickým důsledkem zlepšování zdraví a kvality života, tato demografická změna, zároveň představuje jasné výzvy pro EU.  
Biskupové obnoví stálou komisi COMECE volbou nového prezidenta a čtyř více-prezidentů v uzavřeném kruhu v pátek 23. března ráno.  Nově zvolený prezident se pak představí na tiskové konferenci ve 14.30 hodin.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou